Acupunctuur Asten

Voor acupunctuur in Asten bent u bij  acupuncturist Aenne-Louise Kager van Inner Health Company aan het juiste adres. Acupunctuur is een vorm van natuurgeneeskunde, ook wel alternatieve geneeskunde genoemd, waarbij naalden op bepaalde plekken in het lichaam worden gestoken (acupunctuurpunten genoemd). Deze Chinese geneeswijze wordt al meer dan 2500 jaar toegepast, en sinds 10 jaar dus ook in Asten.

Waarvoor acupunctuur?

Welke klachten behandel ik

Als acupuncturist heb ik vooral veel ervaring met chronische klachten, restklachten bij auto-immuunziekten, burn-out klachten en vermoeidheid.

Klachten waarvoor de reguliere geneeskunde vaak geen oplossing biedt; veel van mijn cliënten uit de regio Asten zijn al jaren onder behandeling bij artsen en ziekenhuizen in Veldhoven, Eindhoven, Geldrop of zelfs nog verder weg, zonder (voldoende) resultaat.

Een alternatieve natuurgeneeskunde behandeling zoals acupunctuur kan in zo’n geval wel een oplossing bieden.

Is acupunctuur pijnlijk?

Er worden naalden in mijn lichaam geprikt!

Een begrijpelijke gedachte. Mensen zijn vaak bang van naalden, maar de naalden die een acupuncturist gebruikt zijn veel dunner dan de naalden die een huisarts of ziekenhuis gebruikt.

De meeste mensen voelen niet eens dat de naald het lichaam binnen gaat. Op sommige gevoelige plekken, zoals energetisch krachtig punten, voel je soms heel even een klein prikje, maar over het algemeen wordt acupunctuur niet als pijnlijk ervaren.

Sterker nog, het wordt vaak als ontspannend ervaren!

Hoe werkt acupunctuur

Stimulatie meridianen om energiestroom te herstellen

In de traditionele Chinese natuurgeneeskunde gaat men ervan uit dat energie door heel het lichaam loopt via 12 zogenaamde hoofdmeridianen (energiebanen). Wanneer de energie geblokkeerd wordt in 1 of meerdere van deze meridianen kunnen zowel fysieke als emotionele problemen ontstaan.

In de acupunctuur worden specifieke punten op deze meridianen gestimuleerd met hele dunne naalden om die blokkering op te heffen. Hierdoor kan de energie weer naar de juiste plek stromen, waardoor klachten verdwijnen.

 

natuurgeneeskunde asten
acupunctuur asten

EAV Elektro Acupunctuur

METEN VAN ENERGIE

Acupuncturist Aenne-Louise maakt in Asten gebruik van Elektro-Acupunctuur, waarbij met speciale EAV meetapparatuur het hele lichaam wordt doorgemeten. Hierdoor ontstaat inzicht in het energieniveau van alle organen en waar eventuele knelpunten zich bevinden. 

Op basis van die metingen met elektro acupunctuur kan de acupuncturist een vervolgbehandeling adviseren, bijvoorbeeld met homeopathische middelen of voedingssupplementen.

Acupunctuur kosten

Wat is de prijs voor acupunctuur?

Sommige klachten zijn heel snel opgelost, andere problemen zijn complexer en kosten meer tijd. Het is dus niet vooraf te zeggen wat de kosten voor een traject zullen bedragen.

Na een eerste intakegesprek is hier vaak wel een indicatie voor te geven. De kosten voor zo’n intakegesprek bedragen € 150,00.

Dat is inclusief de hierboven genoemde EAV Elektro acupunctuur meting en een zogenaamde NES Health scan. Beide scans hebben tot doel de energetische processen in het lichaam inzichtelijk te maken en te achterhalen waarom blokkades zijn ontstaan.

Bekijk hier alle tarieven.

Vergoeding

Wordt natuurgeneeskunde vergoed?

Op dit moment worden mijn behandelingen helaas nog niet vergoed door de zorgverzekering, maar dat komt niet omdat natuurgeneeskunde niet vergoed wordt.

Mijn behandelingen worden nog niet vergoed omdat ik nog niet bij de beroepsvereniging ben ingeschreven. Mijn aanvraag is ingediend, maar momenteel nog in behandeling, 

Ik beschik ruimschoots over de juiste kwalificaties daarvoor; zo volg ik regelmatig trainingen en cursussen en neem ik deel aan inter- en supervisie groepen met collega’s en docenten om op een zo hoog mogelijk niveau te kunnen presteren.