Natuurgeneeskunde plus …

Beste lezer,

‘Waarvoor kan ik bij je terecht?’ is een vraag die ik veel hoor. De meeste mensen die me kennen weten dat ik natuurgeneeskundig therapeut ben maar ook dat ik de basis van Chinese Geneeskunde, Quantumgeneeskunde, en diverse psycho-sociale opleidingen heb gedaan.

Ik heb gemerkt dat een behandeling die enkel fysiek gericht is vaak niet voldoende resultaat oplevert. Als voorbeeld zal ik het uitleggen; een cliënt kwam voor een verandering in haar voedingspatroon. Ik ontmoette in de praktijk een onzekere vrouw. Ik heb aan haar hulpvraag kunnen beantwoorden en we hebben het voedingpatroon aangepast. Easypeasy zul je denken.

Maar bij mij kom je daar niet mee weg! Want wat mij intrigeert is wáárom ben je zo onzeker? Ik zie een prachtig mooie vrouw die moeite heeft met afvallen? Die paar kilo’s te veel, wat vertellen ze? Vertellen ze wie of wat jij bent? Ben jij echt die vrouw die zich niet in bedwang kan houden als er lekker eten voorbij komt?
Juist door dáárop door te vragen zoeken we naar een oorzaak. Want de onzekerheid komt vaak voor doordat dat stemmetje in je hoofd jou een verhaal vertelt dat niet klopt!

Dan komen we op het stuk waar jij zit met een belemmerende overtuiging. Een voorbeeld is als je in je kinderjaren gehoord hebt dat je niet goed genoeg was van een ouder, of een leerkracht. Of dat je weinig steun hebt ervaren. Er kan zo veel aan de hand zijn. Maar als we náást de lichamelijke oorzaken en blokkades óók nog kijken naar waar jij jezelf belemmert dan komen we tot een totaaloplossing!

Veel geluk,

Aenne-Louise